نکات زیادی برای طراحی و چیدمان اتاق نشیمن وجود دارند که باید به آنها توجه کرد. مهمترین گام در نحوه طراحی اتاق نشیمن این است که بدانید از اتاق نشیمن چه استفادهای میخواهید بکنید و چرا میخواهید به این اتاق نقل کنید. بسته به اینکه از اتاق نشیمن چه استفادهای میخواهید بکنید، انتخابهای شما بهنگام انتخاب طرح اتاق تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. از طریق تبعیت از چند نکته مربوطه به اثاثیه و نحوه نورپردازی میتوانید حداکثر استفاده از اتاق نشیمن را داشته باشید. چند تصویر یا کار هنری و نیز گلهای تزیینی به اتاق اضافه کنید تا اتاق شکل حالت مناسبی پیدا کند.
بخش اول: چینش اثاثیه
۱. کاربرد اتاق نشیمن را تعیین کنید.
مدت زمانی را به تعیین کاربرد اصلی اتاق نشیمن اختصاص دهید. آیا فرزندی دارید که برای بازی کردن به فضایی بیشتر نیاز دارد؟ آیا قصد دارید مهمانیهای متعددی برگزار کنید؟ آیا اتاق نشیمن شما پنجرهای بزرگ و نمایی مناسب دارد؟ کاربرد این اتاق باید اثر اصلی را در طراحی آن داشته باشد.
- اگر اتاق شما نقطه کانونی طبیعی مانند شومینه یا نمایی خاص دارد سعی کنید مابقی طراحیها را پیرامون آن انجام دهید. مبلها را رو به شومینه بچینید تا همه افراد اتاق نمایی واضح داشته باشند. صندلیهای چرخان اضافه کنید تا همه بتوانند در صورت نیاز با چرخاندن آنها فضایی برای تفریح ایجاد کنند.
- برخی اتاقهای نشیمن آنقدر بزرگ هستند که میتوان آنها را به دو یا چند بخش تقسیم کرد. اگر اتاق نشیمن شما بزرگ است و فضایی برای بازی بچهها لازم دارید، بخشی از آن را به این امر اختصاص دهید. از میز قهوهخوری یا کاناپه برای جدا کردن این دو بخش استفاده کنید.
۲. راههای ورودی را خالی نگهدارید.
از قرار دادن اثاثیه در نزدیکی ورودی خودداری کنید. مهمانان شما باید فضایی کافی برای ورود داشته باشند.
- گلها و سایر تزیینات را نیز از محل ورودی دور نگهدارید. مسلما نمیخواهید مهمانان شما با دردسر وارد اتاق شوند. خالی نگهداشتن ورودی خود باعث میشود که اتاق حالتی خوشآمدگویانهتر داشته باشد.
۳. مطمئن شوید که میتوانید به راحتی در اتاق حرکت کنید.
اثاثیه خود را به شکلی بچینید که مهمانان شما مجبور نشوند هنگام صحبت چند نفر از میان آنها رد شوند، بلکه بتوانند به شکلی آنها را دور بزنند. بهنگام طراحی اتاق شما کنترل کامل بر چگونگی تحرک مهمانان در اتاق خواهید داشت.
- به درهای موجود در اتاق توجه کنید. اگر در اتاق دری دارید سعی کنید اثاثیه را در کنار دیوار مقابل بچینید.
- هرگاه دو در روبری هم در اتاق موجود باشند تقسیم طبیعی ایجاد میشود که به وسیله آن میتوانید اتاق را به دو بخش مجزا تقسیم کنید.
- اگر چندین در دارید، میتوانید اتاق را به چند بخش تقسیم کنید و به هرکدام کاربرد خاصی اختصاص دهید.
۴. طراحی خود را معطوف به پر کردن فضای اتاق کنید.
اگر اتاق شما کوچک است از اضافه کردن وسایل بیش از حد به آن خودداری کنید. در مقابل، اگر اتاق نشیمن شما بزرگ است ممکن است در پر کردن آن به مشکل بخورید.
- به کاربرد اتاق و فضای موجود آن فکر کنید. اگر به فضای نشستن بیشتری در محیط کوچک نیاز دارید ترکیب صندلیهای متحرک و کاناپه را در نظر بگیرید. توانایی حرکت دادن صندلیها باعث حفظ انعطافپذیری شما میشود.
- اگر فضای خالی اتاق شما زیاد است، در طراحی به این امر نیز توجه کنید. اتاق بزرگ و باز حالت خوشآمدگویانه دارد. فارغ از اینکه چه کاری میخواهید انجام دهید به حفط تعادل اتاق توجه کنید.
بخش دوم: نورپردازی اتاق
۱. لایههای از نور ایجاد کنید.
تنها به یک منبع نور متکی نباشید. سعی کنید چندین لایه نور از نقاط مختلف را ترکیب کنید.
- از ترکیب چراغهای سقف، لامپ واقع روی میز، شمعدان دیواری و لامپهای کف اتاق استفاده کنید تا تعادل لازم در نورپردازی را ایجاد کنید.
- به گوشهها توجه کنید. اگر در یکی از گوشهها لامپی دارید، دو لامپ دیگر هم در اتاق قرار دهید تا نور را متعادل کنید.
- از لامپهای با ارتفاع زیاد استفاده کنید تا احساس اتاق نشیمن با سقف بلند ایجاد شود.
۲. از دیمر (کمکننده نور) استفاده کنید
دیمرها به شما امکان میدهند تا حال و هوای اتاق را در صورت نیاز تغییر دهید. اگر مایلید مهمانی داشته باشید، میتوانید از این دیمرها برای ایجاد نورپردازی جذابتر استفاده کنید.
- دیمرهای سوئیچی باعث افزایش طول عمر لامپ و صرفهجویی در برق میشوند.
- اگر میخواهید دیمرهای بیشتری نصب کنید، با کارشناسان برق صحبت کنید.
۳. نورپردازی را متناسب با کاربرد اتاق تنظیم کنید.
اگر میخواهید در این اتاق مرتبا تلویزیون ببینید، اطمینان حاصل کنید که نور اتاق موجب تابشش بیش از حد نشود.
- میتوانید بخشهای مشخصی از اتاق را برای کاربردهای خاص در نظر بگیرید. اگر در اینجا کار میکنید چراغی را روی میز قرار دهید. اگر صندلی مخصوص مطالعه دارید نیز چراغی در کنار آن نصب کنید.
بخش سوم: افزودن تزئینات و توجه به بخشهای مختلف
۱. برای باز کردن فضای اتاق، آینهای در آن نصب کنید.
اگر میخواهید فضای بصری اتاق نشیمن خود را افزایش دهید، اضافه کردن آینه در در نظر داشته باشید، به ویژه برای اتاقهای نشیمن کوچک.
- اگر تعداد پنجرههای اتاق نشیمن شما کم است میتوانید از آینه برای جبران آن استفاده کنید. سعی کنید آینه را روبروی پنجره قرار دهید تا تصور دو پجره بودن نشیمن ایجاد شود.
۲. قالی بزرگی تهیه کنید.
قالیها میتوانند در صورتی که به درستی استفاده شوند، باعث راحتتر شدن اتاق شوند. سعی کنید اندازه آن به اندازه فضای نشستن باشد.
- اگر قالی بیش از حد کوچک باشد، احساس کوچکتر بودن اتاق و عدم پیوند با آن پیش خواهد آمد.
- گوشههای آن را از مسیرهای عبوری یا ورودی به نشیمن دور نگهدارید تا مشکلی برای مهمانان پیش نیاید.
- اثاثیهها باید یا کاملا روی قالی باشند یا اصلا روی آن نباشند. پاهای خود را بصورت باز بر روی قالی یا کف اتاق قرار ندهید چرا که اثاثیه شما در نتیجه این کار دچار تغییر مکان هرچند کم میشوند.
۳. از فضای موجود دیوار برای آویزان کردن آثار هنری استفاده کنید.
چند اثر هنری اصل خریداری کنید و به اتاق نشیمن خود حیات ببخشید. به نمایشگاههای آثار هنری مراجعه کنید و اثری را تهیه کنید که به شما احساس خوبی میدهد.
- فروشگاههای متعددی وجود دارند که تعداد زیادی کپی از آثار ساده را به فروش میرسانند. میتوانید از این فروشگاهها برای تهیه آثار جالب توجه خودتان استفاده کنید اما سعی کنید کل اتاق را مملو از این آثار فروشگاهی نکنید. شما می توانید با استفاده ی بجا از این گونه وسایل تاثید به سزایی در نحوه طراحی اتاق نشیمن خود و معماری داخلی اتاق نشیمنتان داشته باشید.
- نیازی نیست که حتما آثار اصلی گرانقیمت تهیه کنید. به نمایشگاههای دبیرستانی منطقه خود سر بزنید. ممکن است آثاری پیدا کنید که با قیمت مناسب تهیه کنید.
۴. در اتاق نشیمن خود گل و گیاه قرار دهید.
گیاهان آپارتمانی به تصفیه هوای خانه شما کمک کرده و فضای آن را دلپذیرتر میکنند. از گیاهان گلدانی، آویزان و یا قفسهای استفاده کنید. داشتن گل و گیاه در اتاق نشیمن، در به طراحی اتاق نشیمن بسیار کمک می کند.
- از گیاهانی استفاده کنید که مراقبت از آنها ساده است مانند سرخسیها، گیاهان شاداب و سایر گیاهان خانگی.
منبع: wikihow
پاسخ دهید